5b, Veckans info 2023-02-03

Hej,

I tisdags var det åter dags att jobba vidare med Bettan och hennes Escape-room. Tillsammans i sina grupper fick de fortsätta lösa olika delar, för att till slut komma fram till rätt kodlås. Lite knepigt var det, men alla jobbade på mycket bra.

Under veckan har alla som gått vidare i Pangea fått genomföra finalomgången. Det märktes att det var lite svårare uppgifter, men alla kämpade på och gjorde sitt bästa. Nästa vecka kommer vi få reda på deras resultat.

I svenska har vi fortsatt jobba med MFIA och där letat efter miljö- och personbeskrivningar. Det var lättare att hitta miljöbeskrivningar, men lite knepiga att tolka personbeskrivningar när dessa beskriver hur en person är och inte bara ser ut. Dessutom har vi letat efter ledtrådar och villospår, samt hur det slutar. Nästa vecka kommer de få påbörja planeringen av en egen deckare.
På torsdagens ½-klass har vi påbörjat ett längre skrivprojekt, ”Kråkslottet”. Detta är något de kommer få jobba med under en längre tid och där nya uppgifter kommer efter hand. Första delen var att skriva och berätta om de tre huvudpersonerna. Några undrade om de fick skriva på sina beskrivningar hemma och hur de kan logga in hemifrån. Detta kan eleverna göra genom att logga in via https://www.almhult.se/hemma . För att logga in använder de sin mailadress som börjar med året de är födda, tre första bokstäverna i för- och efternamn, t.ex. 11mellyn@utb.almhult.se . Deras lösenord är samma som de använder när de loggar in på skolans dator.

Idag har vi haft redovisningar av läsläxan. Det märktes att man läst läxan, men att några tyckte det var lite knepigt med frågorna. Tillsammans fick de ge varandra exempel och tips på hur man kan tänka när man läser. T.ex. titta på frågorna i förväg, göra anteckningar under tiden och dela upp läsläxan. Dessutom blev det intressantare diskussioner när man kopplade sina tankar till egna erfarenheter.

I matte har vi jobbat vidare med decimaltal och division, samt att multiplicera och dividera med 10, 100 och 1000.

Nästa vecka och veckan efter kommer eleverna ha engelska måndag, onsdag och torsdag.

På läxhjälpen, på onsdagar, är det ofta många elever som deltar, vilket är kanon! Vi har därför valt att vara två pedagoger vid det tillfället. Tänk på att gärna förbereda era barn på vad de ska göra om de går till läxhjälpen.

Till sist gratulerar vi våra kompisar i 5C som gick vidare i Vi i femman och önskar dem stort lycka till. Vi kommer att hålla tummarna för fullt den 20 mars då de tävlar i direktsändning i P4 Kronoberg!

Påminner alla att svara på skolinspektionens enkät  senast den 24 februari. Enkäten tar ca 5-10 min att besvara. För ytterligare info om enkäten se tidigare mail från mig.

Läxor mm till vecka 6

Måndag 6/2
Läxhjälp 14.00

Tisdag 7/2
Idrott
Inomhus

Onsdag 8/2

Torsdag 9/2

Fredag 10/2
Ma;
Kopieringsunderlag 10b/11c (gör en, båda eller del av båda sidorna)
Sv; Läsa Pappa polis, kap 7–8, samt tillhörande uppgift
Idrott – inne

Kommande aktiviteter mm
14/2               Prov; Matte kap 1
v.8                  Sportlov
10/3               Studiedag
v.14                Påsklov
19/5               Lovdag
25/5               Vetenskapshuset, Markaryd
5/6                 Lovdag
16/6               Skolavslutning

 

Det här inlägget postades i 6b Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *