5a, Veckans info 230217

Nu har vi avslutat läsningen av Kensukes rike och haft vårt sista boksamtal tillsammans kring innehållet i boken. Det har varit så roligt att se hur klassen utvecklats när det gäller den gemensamma läsningen och boksamtalen. Alla bidrar i diskussionerna och delar med sig av sina tankar kring innehållet. Det är riktigt mysigt att sitta i ring tillsammans med dem och diskutera, fattades bara en liten lägereld i mitten! Efter boksamtalet läste jag upp den miljöbeskrivning som fanns i boken om Kensukes grotta och eleverna fick parvis måla en bild av hur de tänkte sig miljön. Det blev väldigt fina bilder som nu är uppsatta på väggen i klassrummet.

För att försöka hålla igång läsningen över lovet har klassen fått ett sportlovsläsbingo med sig hem. Jag lånade även in lite böcker från biblioteket till klassrummet som eleverna kunde låna med sig hem över lovet om de ville.

Vi har nu påbörjat kap 2 i matteboken. Det nya arbetsområdet  är “Procent statistik och sannolikhet”. Nytt måldokument finns under fliken 5a och måldokument. I veckan hade vi som ni vet matteprov på kap 1. Eleverna har fått se sina resultat och de kommer även att publiceras på IST. Några av eleverna nådde inte riktigt upp till målen för arbetsområdet. De får en ny chans veckan efter lovet och har fått med sig lite repetitionsuppgifter hem. Även de som klarade målen har fått repetitionsuppgifter, om det var något speciellt moment som de behöver träna lite till på, och övriga har fått kopieringsunderlag från nya kapitlet i läxa. Alla ska alltså ha fått någon form av mattestencil att göra hemma till torsdag i vecka 9.

Våra byggen av rörliga djurmodeller i tekniken är i full gång och kommer att fortsätta veckan efter lovet. Här kommer ytterligare ett exempel på hur det kan se ut:

Önskar alla ett trevligt sportlov!

Läxor mm till vecka 9

Måndag 27/2
Lämna in läsbingo

Tisdag 28/2
Idrott

Onsdag 1/3

Torsdag 2/3
Ma – Stenciler

Fredag 3/3
Idrott
Ma – gör klart s. 66-67, 70-71
Omprov matte

Kommande aktiviteter mm
v 8                     Sportlov
24/2                  Skolinspektionens enkät för vårdnadshavare – sista dagen
10/3                  Studiedag
13/3                   Besök av Maker tour – Mot nya höjder
v 14                   Påsklov
v 17                   Upplevelsedag i Råshult
19/5                  Lovdag
31/5                  Vetenskapshuset, Markaryd
5/6                    Lovdag
16/6                  Skolavslutning

Det här inlägget postades i 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *