5c, Veckans info 2023-02-17

Vilka elever vi har i klass 5c! I onsdags var det prov på Vasatiden och idag var det dags för matteprov och vid båda tillfällen var det full koncentration och så tyst att man kunde höra en knappnål falla. Att det sedan var mycket bra resultat på båda proven visar vilken vilja och förmåga eleverna har. När det gäller matten syns en stor utveckling när det gäller att redovisa sina lösningar på ett tydligt sätt och allt tjat från min sida om att skriva enhet i svaret har också gett resultat.

I no har eleverna börjat konstruera bilar som ska ta sig fram med hjälp av gummibandsmotor eller luft och det är ett arbete som håller på till vecka 10. I arbetet ingår att lära sig dokumentera sitt arbete med hjälp av skisser, vad man gjort på lektionerna samt en avslutande reflektion. Denna veckan har de funderat på hur de ska bygga bilen för ett så lyckat resultat som möjligt samt ritat en skiss, gjort en lista på materialet de ska använda och skrivit en beskrivning av hur och i vilken ordning de tänker bygga bilen. Om man inte hunnit bli klara med sin beskrivning av konstruktionsarbetet på lektionerna denna veckan får det göras hemma innan tisdag vecka 9. Nedan finns en kopia på uppgiften och lektionsplaneringen.

Download (DOCX, 18KB)

I svenska har vi sedan vi började åk 4 tränat på och jobbat med ordklasserna substantiv, adjektiv och verb. Eleverna har denna vecka fått hem papper med sammanfattningar på dessa ordklasser och de kommer att få ett förhör på fredag v 9. Kopia på papperen nedan:

Download (DOCX, 74KB)

Download (DOCX, 180KB)

Download (DOCX, 232KB)

Läxor mm vecka 9
Måndag 27/2
Läxhjälp 14.15

Tisdag 28/2
No:
Vara klara med beskrivning av konstruktionsarbetet 
Idrott
 inomhus

Onsdag 1/3
Läxhjälp 14.15

Torsdag 2/3
Idrott inomhus

Fredag 3/3
Svenska:
adjektiv, substantiv, verb

 

Kommande aktiviteter mm
10/3                  Studiedag
13/3                  Makerbussen
20/3                  Kvartsfinal Vi i femman
v 14                   Påsklov
19/5                  Lovdag
24/5                  Vetenskapshuset, Markaryd
30/5                  Ikea Museum
5/6                    Lovdag
16/6                  Skolavslutning

Det här inlägget postades i 6c Veckans info, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *