5b, Veckans info 2023-03-03

Hej,

Glada och utvilade möttes vi igen i måndags. Många hade fått möjlighet att njuta av både sol och skidor, men dessvärre hade några varit sjuka.

Under veckan har vi påbörjat ett nytt arbetsområde i so; Europas klimat, landskap och länder. Vi har gått igenom de olika länderna i Europa och de har även fått med sig kartor att träna på, inför kommande läxa. Förutom länderna ska man även kunna huvudstäder, vattendrag och berg.

I matten har vi fortsatt jobba med procent och del av antal. Detta upplevde många var knepigt. Att 100 % kan betyda att antalet kan vara olika var något som vi tränade lite extra på i tisdags. Läxan till nästa vecka tar upp bland annat detta, men även hur bråk och procent hör ihop.

Vi vill också passa på att tacka Elisabeth Lindén för hennes tid som rektor på Klöxhultsskolan åk 4–6. Hon kommer fortsätta som rektor på Montessori och fritids, så vi kommer fortfarande kunna hälsa på henne. Dessutom vill vi hälsa vår nya rektor Pernilla Ekblad hjärtligt välkommen till åk 4–6.

Veckan avslutades med att vi gjorde en diagnos gällande den skriftliga förmågan i svenska. De skulle skriva en berättande text och utgå från en bild. Diagnosen genomförs varje år och är ett screeningtest för åk 5. Texterna skrivs på dator och avidentifieras. De kommer sedan bedömas av speciallärare, som sammanställer resultaten.

Till sist vill vi även gratulera Erik Runnevik, 5a, för sin fina topplacering i Pangeas matematiktävlingen!

Läxor mm till vecka 10

Måndag 6/3
Läxhjälp 14.00

Tisdag 7/3
Idrott
Inomhus

Onsdag 8/3
So:
läsa och kunna s. 238–241
Läxhjälp 14.00

Torsdag 9/3
Ma: Stencil 18a/18b

Fredag 10/3
Studiedag



Kommande aktiviteter mm

10/3               Studiedag
28/3               Förberedelse med Charlotte Linnér, inför Råshultsdagen
v.14                Påsklov
v. 17               Upplevelsedag i Råshult
19/5               Lovdag
25/5               Vetenskapshuset, Markaryd
5/6                 Lovdag
16/6               Skolavslutning

 

Det här inlägget postades i 6b Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *