5c, Veckans info 2023-03-03

I onsdags gjorde vi en diagnos i svenska när det gäller den skriftliga förmågan, berättande text. Denna diagnos utförs varje år som ett screeningtest i åk 5. Texterna skrivs på dator och avidentifieras. De kommer att bedömas av speciallärarna och sedan sammanställs resultaten och publiceras på IST.

Vi har denna vecka startat upp nya arbetsområden i flera ämnen. I matten har vi börjat räkna kapitel 2 som handlar om procent, statistik och sannolikhet och i so har vi bytt till geografi och kommer ett antal veckor framöver lära oss mycket om länderna i Europa, dess klimat och landskap. Vi har gått igenom måldokumentet om vad vi ska lära oss och idag har eleverna genom röstning bestämt att testet på Europas länder och huvudstäder ska vara onsdag vecka 13 (29 mars).

Download (DOCX, 112KB)

Vi har också börjat läsa en ny gemensam bok, ”Fröken Europa”, som är en skönlitterär bok som väver in kunskap om Europa i handlingen. Den passar bra att läsa nu när vi läser geografi i so och den kommer att vara läsläxa tillsammans med olika uppgifter.

Eleverna har fått hem en lapp om lunchen den 20 mars när vi är och tävlar i Vi i femman i Växjö och jag vill ha den tillbaka påskriven senast torsdag.

Denna vecka har vi också tackat av rektor Elisabeth Lindén och hälsat vår nya rektor Pernilla Ekblad välkommen till åk 4-6.

Läxor mm vecka 10
Måndag 6/3
Läxhjälp 14.15

Tisdag 7/3
Sv:
Läslogg
Idrott
 inomhus

Onsdag 8/3
So:
Världsdelarna och väderstrecken
Läxhjälp 14.15

Torsdag 9/3
Senast lämna lapp om McDonalds
Idrott inomhus

Fredag 10/3
Studiedag

Kommande aktiviteter mm
10/3                  Studiedag
13/3                  Makerbussen
20/3                  Kvartsfinal Vi i femman
29/3                  Prov Europas länder och huvudstäder
v 14                    Påsklov
27/4                  Aktivitetsdag Linnés Råshult

Det här inlägget postades i 6c Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *