5b, Veckans info 20230317

Hej,

Under veckan har fokus i matte varit medelvärde, typvärde, median och sannolikhet. Några tyckte att det var knepigt att skilja på dem. Vill man repetera dessa ytterligare kan man göra tillhörande övningar på studentlitteratur.
Nästa fredag, 24/3, är det dags för nästa prov i matte. Denna gång är det kapitel 2 ”Procent, statistik och sannolikhet”. Vill man repetera inför provet kan man titta på sammanfattningen (s. 119 i Mera-boken eller s. 120 i Bas-boken). På studentlitteratur finns även digitala träna-uppgifter som man kan repetera.

I svenska har vi skrivit våra deckare. Det ska bli så spännande att läsa alla!

Under lektionerna i so har vi fortsatt jobba med Europa. Fokus har bland annat varit inlandsklimat, vattnets kretslopp, polarklimat, havsströmmar, medelhavsklimat. Eleverna har fått frågor som de har fått svara på. Dessa frågor finns på Teams, under ALM-5B-KL17/SO.
För att logga in på Teams, som de når via https://www.almhult.se/hemma. För att logga in där behöver eleverna använda sitt användarnamn och lösenord som de använder när de loggar in på datorerna på skolan.

Läxor mm till vecka 12

Måndag 20/3
Läxhjälp 14.00

Tisdag 21/3
Idrott
Inomhus

Onsdag 22/3
So, s. 242–246 + frågor (se Teams)
Läxhjälp 14.00

Torsdag 23/3
Eng: stencil, mer info finns i WB, p. 59, övning 3.

Fredag 24/3
Ma: Prov kapitel 2Kommande aktiviteter mm

24/3               Ma-prov, kapitel 2
30/3               Förberedelse med Charlotte Linnér, inför Råshultsdagen
31/3                Geografiprov – namngeografi
v.14                 Påsklov
v. 17                Upplevelsedag i Råshult
19/5                Lovdag
25/5                Vetenskapshuset, Markaryd
5/6                   Lovdag
16/6                 Skolavslutning

 

Download (DOCX, 18KB)

Det här inlägget postades i 6b Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *