5a, Veckans info 230317

I måndags hade vi besök av Makerbussen och fick i uppdrag att konstruera någon form av båt/fartyg med hjälp av Strawbees (en sorts sugrör) till forskaren Agneta. Hon skulle sedan ut på forskningsuppdrag på olika ställen i Stilla havet. En robot “Sphero Bolt” fungerade som motor och programmerades att utföra uppdragen i olika steg. Aktiviteten var stor och klassen var fantastiskt duktig på att prova sig fram och ta sig vidare steg för steg. De samarbetade mycket bra med sina nya axelkompisar (vi bytte platser på morgonen) men även med hela gruppen, då vi alla trängdes på golvet i klassrummet runt samma “spelplan”. Riktigt bra jobbat!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi har även börjat filma våra deckartrailers. Kreativiteten och engagemanget har varit stort! Arbetet fortsätter på måndag.

I igår (torsdags) var jag och flera av mina kollegor iväg på eftermiddagen för att få mer information om den kommande upplevelsedagen i Råshult, som alla elever i åk 5 kommer att få ta del av under vecka 17. Tyvärr hände en del tråkigheter i klassen när jag inte var på plats, som jag har haft fullt upp med reda ut under dagen. Det gäller endast ett fåtal elever, men det har upptagit nästan hela min arbetsdag idag. Jag hann i stort sett bara starta upp arbetet på morgonen och sedan var jag inne och önskade trevlig helg på eftermiddagen. Vid sådana tillfällen känns det extra skönt att kunna plocka fram bilder och filmer, som de här ovan, från alla de fantastiskt roliga och fina tillfällena som vi har tillsammans i klassen. Tack och lov finns det väldigt många sådana!

Läxor mm till vecka 12

Måndag 20/3
Läxhjälp 14.00
Inspelning av trailer (kom ihåg ev rekvisita)

Tisdag 21/3
Idrott
Sv – Sista lektionstillfället att arbeta med trailern

Onsdag 22/3
Läxhjälp 14.00

Torsdag 23/3
Eng – fraser “chapter 17”
Ma-prov kapitel 2

Fredag 24/3
Sv – test ordklasserna (substantiv, adjektiv, verb) se sammanfattning på stencil
Idrott

Kommande aktiviteter mm
16/3                  Ma-prov kap 2
17/3                   Test ordklasserna substantiv, adjektiv, verb
27/3                  Besök av Charlotte Linnér, förberedelse inför upplevelsedagen i Råshult
v 14                   Påsklov
v 17                   Upplevelsedag i Råshult
19/5                  Lovdag
31/5                  Vetenskapshuset, Markaryd
5/6                    Lovdag
16/6                  Skolavslutning

Det här inlägget postades i 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *