5c, Veckans info 2023-03-17

I måndags hade vi besök av Makerbussen och fick i uppdrag att konstruera någon form av båt/fartyg med hjälp av Strawbees (en sorts sugrör) till forskaren Agneta. Hon skulle sedan ut på forskningsuppdrag på olika ställen i Stilla havet. En robot “Sphero Bolt” fugerade som motor och programmerades att utföra uppdragen i olika steg. Aktiviteten var stor och klassen var mycket duktig på att prova sig fram och ta sig vidare steg för steg. Något par klarade till och med alla uppdragen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Nästan alla deckare är nu bedömda och det är så roligt att se den stora utveckling eleverna gör och gjort när det gäller att skriva olika texter. Vi har lagt mycket tid på att träna skrivregler, att uttrycka sig med ett mer målande språk och på hur ord stavas och det syns att övning ger resultat. Nu gäller det bara att hålla i och fortsätta vara noggranna

På måndag är det äntligen dags för klassen att åka till Växjö och radiohuset för att tävla i Vi i femman mot Torparskolan 5B. I veckan har eleverna blivit fotade, fått skriva hejarramsa, valt maskot och tränat på de olika frågemomenten samt lyssnat på en tidigare Vi i femman-match. Vi har också försökt förbeställa vad vi ska äta på Max och vi får se om det fungerar, annars får vi beställa på plats.
Bussen kör från skolan kl 8.20 och när vi kommer fram till Radio Kronoberg kommer vi att få information om tävlingen. Medan Ella och Oliver får lite enskild information kommer övriga klasskamrater att värma upp med hejarramsor och få information om tävlingsmomentet ”klassens grej”. Alla elever får ta med sig fika som kommer att ätas innan tävlingen. För er som vill lyssna sänds matchen på Sveriges Radio Kronoberg, P4, kl 10-11.

Nästa fredag, 24/3, är det dags för nästa prov i matte. Denna gång är det kapitel 2 ”Procent, statistik och sannolikhet”. Vill man repetera inför provet kan man titta på sammanfattningen (s. 119 i Mera-boken eller s. 120 i Bas-boken). Flera elever har också själva valt att få hem extra repetitionsuppgifter på lösblad.

Vecka 11
Måndag 20/3
Vi i femman i Växjö. Fika + pengar till mat
Läxhjälp 14.15

Tisdag 21/3
Sv:
Läslogg
Idrott
 inomhus

Onsdag 22/3
Läxhjälp 14.15

Torsdag 23/3
Eng:
Träna på att komparera adjektiv (se nedan)
Idrott inomhus

Fredag 24/3
Ma:
Prov kap 2

Kommande aktiviteter mm
20/3                  Kvartsfinal Vi i femman
29/3                  Prov Europas länder och huvudstäder
v 14                    Påsklov
27/4                  Aktivitetsdag Linnés Råshult
19/5                   Lovdag
24/5                 Vetenskapshuset, Markaryd
30/5                 Ikea Museum
5/6                    Lovdag
16/6                  Skolavslutning

 

Det här inlägget postades i 6c Veckans info, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Ett svar på 5c, Veckans info 2023-03-17

  1. Lena Pedersen skriver:

    Heja heja idag 5C ! Ni är grymma! Självklart håller vi alla tummar och tår för vinst och en riktigt rolig (och god) dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *