5a, Veckans info 230421

På fredag åker vi buss till Linnés Råshult där vi tillsammans med klass 5b ska få kunskap om hembygden och vad den har gett för avtryck i Sverige och världen. Vi åker från skolan på morgonen och när vi kommer fram ska vi göra en tidsresa till 1749 bland annat genom att heta tidstypiska namn, bära huvudbonader, utföra sysslor och äta en måltid lagad över öppen eld. Eleverna i klassen har delats in i olika gårdar, fått nya namn och olika roller som t.ex barn i familjerna, barn till pigor och drängar på gårdarna eller hjon. Vi kommer att vara ute hela dagen oavsett väder och kommer hem vid ordinarie skoldags slut. Så tänk på att ha ordentligt med kläder och bra skor. Eftersom hela dagen ska vara så tidstypisk som möjligt skickar skolan med äpplen och morötter som mellanmål, så ingen behöver ta med detta.

På torsdag är det dags för prov på kapitel 3 i matteboken som handlar om mätning och proportionalitet. Det innebär att man ska kunna omvandla mellan olika längd-, vikt- och volymenheter, beräkna hastighet samt beräkna pris/kg och per 100g. Nästa vecka kommer vi repetera inför provet här i skolan. Vill man repetera ytterligare hemma kan man titta på s. 168.

I går eftermiddag avslutades bilbygget i tekniken med en biltävling. Under nästa vecka kommer diplom att delas ut och vinnare koras i olika klasser. Sedan ställer vi ut våra alster i skolans pluggsal. Här kan ni se resultaten av elevernas arbete. Imponerande byggen blev det!

 

Läxor mm till vecka 17

Måndag 24/4
Läxhjälp 14.00-14.40
Tk – kunskapskoll “Teknik i rörelse” (stencilhäfte+instuderingsfrågor)

Tisdag 25/4
Idrott

Onsdag 19/4
Läxhjälp 14.00-14.40

Torsdag 20/4
Ma – Prov kap 3 “Mätning och proportionalitet”

Fredag 28/4
Upplevelsedag i Råshult

Kommande aktiviteter mm
24/4                  Kunskapskoll “Teknik i rörelse” (stencilhäfte + instuderingsfrågor)
27/4                  Prov matte kap 3 “Mätning och proportionalitet”
28/4                  Upplevelsedag i Råshult
Vecka 18-19     Utvecklingssamtal
19/5                  Lovdag
31/5                  Vetenskapshuset, Markaryd
5/6                    Lovdag
16/6                  Skolavslutning

Det här inlägget postades i 6a, 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *