5b, Veckans info 2023-04-21

Hej,

På torsdag, 27/4, är det åter dags för matematikprov. Denna gång är fokus på kapitel 3 mätning, proportionalitet, beräkna hastighet samt att omvandla i grundenheterna meter, gram, liter och tid. Nästa vecka kommer vi repetera inför provet. Vill man repetera ytterligare kan man titta på s. 168.

Fredagen tillbringar vi vid Linnés i Råshult. Vi kommer åka buss dit, tillsammans med 5a. Där kommer vi få lära oss mer om vår hembygd och hur Carl von Linné har gjort avtryck både i Sverige och i världen.
Vi åker från skolan på morgonen och när vi kommer fram är tanken att vi ska göra en tidsresa till 1749. För att lättare kunna känna sig in i hur det då var har alla fått tidstypiska namn, alla kommer få bära huvudbonader, utföra tidsenliga sysslor samt även äta en måltid som de tillsammans har varit med att laga över öppen eld.
När Charlotte Linnér besökte oss blev eleverna indelade i olika gårdar, fick nya namn och roller.  De olika rollerna kunde vara barn i familjen, barn till pigor/drängar på gården eller hjon.
Hela dagen kommer vi att vara utomhus, oavsett väder, och vi kommer tillbaka omkring kl. 14.00 och avslutas dagen. Eftersom hela dagen ska vara så tidstypisk som möjligt skickar skolan med äpplen och morötter som mellanmål, så ingen behöver ta med detta.

 

Läxor mm till vecka 17

Måndag 24/4
Sista dagen att lämna in beställningen till pastapoint
Läxhjälp 14.00

Tisdag 25/4
Idrott
Utomhus

Onsdag 26/4
Eng
; fraser och översätta recept
Läxhjälp 14.00

Torsdag 27/4
Ma: prov kapitel 3

Fredag 28/4
Råshult


Kommande aktiviteter mm

27/4               Ma-prov, kapitel 3
28/4               Upplevelsedag i Råshult
19/5               Lovdag
25/5               Vetenskapshuset, Markaryd
5/6                 Lovdag
16/6               Skolavslutning

 

 

 

 

 

 

 

Recipe: Write a recipe for your favorite meal, fruit salad, smoothie or cake.

 

Det här inlägget postades i 6b Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *