5a,Veckans info 230428

Under veckan som gått avslutade vi kapitel 3 i matteboken och kommer nästa vecka att påbörja det sista arbetsområdet det här läsåret. Det handlar om area, likformighet och skala, se nytt måldokument här på bloggen.

Vi har även påbörjat ett nytt arbetsområde i NO som handlar om kemi och miljö, se måldokument för mer information om vad man ska kunna i slutet av arbetsområdet. Vi började med att repetera en del begrepp som vi arbetat med tidigare t ex fast form, flytande form och gasform samt fasövergångarna smälta, avdunsta/förånga, kondensera och stelna/frysa. Till nästa vecka har klassen i läxa att läsa s. 88-89 i NO-boken och kunna anteckningarna som gjordes under lektionen. Om man var frånvarande så finns anteckningarna nedan.

Vi avslutade den här veckan med en mycket lyckad upplevelsedag i Råshult där vi verkligen drog vinstlott när det gällde vädret! En stor eloge till all de som ordnat med denna dag och till alla elever som precis som vanligt skötte sig utmärkt. Ett separat gemensamt inlägg från åk 5 Klöxhult kommer med bilder. Två korta filmklipp från besöket av Carl Linneaus kan ni se här:

Läxor mm till vecka 18

Måndag 1/5
Lediga

Tisdag 2/5
Idrott

Onsdag 3/5
Elevråd 8.15
Läxhjälp 14.00-14.40

Torsdag 4/5
NO s 88-89 + anteckningar (se nedan för kopia)

Fredag 5/5
SO s. 287-290
Idrott

Kommande aktiviteter mm
Vecka 18-19     Utvecklingssamtal
19/5                  Lovdag
31/5                  Vetenskapshuset, Markaryd
5/6                    Lovdag
16/6                  Skolavslutning

Download (DOCX, 20KB)

Det här inlägget postades i 6a, 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *