5c, Veckans info 2023-05-26

Idag hade vi läsårets sista matteprov så resten av terminen kommer vi att repetera sådant som varit lite extra svårt samt träna på problemlösning.

På måndag görs ett nytt försök att ge eleverna sin andra dos HPV. Det är två skolsköterskor på plats, en som sköter journalföringen och Anne som vaccinerar. Om ni har några frågor/funderingar får ni gärna höra av er till skolsköterska Anne via mail anne.wedin@almhult.se eller på telefon 0476-55343.

På tisdag går klassen till Ikea museum för en dag med plast i fokus. Hur ser produkter av återvunnen plast ut? Hur känns de? Kan man blanda överblivet material från sockerrör i plast? Hur ser Pet-flaskans spill ut som råvara? Dessa frågor ska eleverna klura på innan de i  grupp ska skapa en multifunktionslampa som ska klara fler utmaningar än bara belysning.

I so har eleverna i veckan jobbat med att förbereda fakta och upplägg inför att de nästa vecka ska börja spela in poddar om olika händelser och personer under stormaktstiden. Uppgiftens instruktioner:

Download (DOCX, 534KB)

Vecka 22
Måndag 29/5
Vaccination HPV
Läxhjälp 14.00

Tisdag 30/5
Ikea museum
Ingen idrott

Onsdag 31/5
Läxhjälp 14.00

Torsdag 1/6
Eng: Kunna översätta och skriva meningarna på svenska och engelska (se nedan)
Idrott

Fredag 2/6

 

Kommande aktiviteter mm
5/6                    Lovdag
8/6                    KM
16/6                  Sista skoldagen kl 8-11. Ingen lunch serveras.

 

Det här inlägget postades i 6c Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *