5a, Veckans info 230602

Utflykten till Markaryd i går blev mycket lyckad. Vi hade strålande väder, även om det blåste en del när vi var nere vid sjön och för att håva diverse insekter.  Eleverna fick varsin håv och flera små burkar med sig från Vetenskapshuset, sedan gick vi en kort sträcka ner till en sjö och uppdraget var att samla samla in olika insekter, organismer och kryp från vatten, land och luft. Tillbaka på Vetenskapshuset skulle eleverna med hjälp av ett trådlöst mikroskop sammankopplat med en iPad studera det de hittat och därefter fotografera de olika insekterna i förstoring. Slutligen fick de välja ut en bild i varje kategori som skrevs ut, klipptes ut och sattes upp på en vägg. Alla klassernas bilder kommer sedan att blida ett stort collage tillsammans.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Klassen hade besök av Vincent idag på förmiddagen. Han kommer att börja hos oss efter sommarlovet och vi blir då 23 elever i klassen.  Vi hälsar honom välkommen och hoppas att han kommer att trivas bra!

Nästa vecka är kort, med endast tre skoldagar. På onsdagen är det dags för NO-prov. I måldokumentet står det vad man ska kunna för att nå målen. Vi har gått igenom målen tillsammans och skrivit anteckningar kring de olika delmomenten i skrivboken. Eleverna har även fått en stencil med repetitionsuppgifter “Har du koll på Kemi och miljö” och begreppskort med de ämnesspecifika begreppen som man behöver ha kunna, så jag hoppas att de ska vara väl förberedda inför provet. Bifogar även en sammanfattning av kapitlet nedan.

Jag kommer att vara ledig torsdag och fredag nästa vecka. Vikarie för mig på torsdag är Linnéa och på fredag Lars, samma vikarier som sist alltså.

På torsdag är det dags för årets kommunmästerskap i friidrott på Linnéskolan. Åtta elever från vår klass har anmält sig som tävlande i olika friidrottsgrenar. Heja heja! Jonas kommer att följa med dessa elever till Linné. Där finns även flera andra lärare som känner klassen väl t ex Nathanael och Simon. Övriga elever har vanlig skoldag, men med lite roliga aktiviteter på schemat. Eleverna får gärna ha med sig en fika till den här dagen, precis som de elever som ska till KM.

Sedan har vi bara en vecka kvar innan sommarlovet! Avslutningsdagen den 16/6 går eleverna i skolan kl 08.00-11.00 (ingen skollunch serveras den dagen). Vi kommer att samlas i klassrummet på morgonen, för att sedan titta på 6:ornas avslutningsföreställning. Därefter har vi lite fika och lekar tillsammans i klassrummet innan det är dags att avsluta dagen.

Läxor mm till vecka 23

Måndag 5/6
Lovdag

Tisdag 6/6
Sveriges nationaldag

Onsdag 7/6
NO-prov “Kemi och miljö” (anteckningar, begreppskort, Har du koll på?)
Lämna in lapp om KM (gäller endast 8 elever som ska delta i tävlingarna)

Torsdag 8/6
Kommunmästerskap i friidrott – gäller 8 elever i klassen (se separat info från idrottslärare Micke, kopia nedan)
Cissi ledig – Linnéa vik.
OBS! Alla som vill får ha med sig fika till förmiddagen

Fredag 9/6
Cissi ledig – Lars vik

Kommande aktiviteter mm
5/6                    Lovdag
8/6                    KM (Kommunmästerskap i friidrott på Linnéskolan)
16/6                  Skolavslutning

Download (PDF, 316KB)

Download (DOCX, 22KB)

Download (DOCX, 17KB)

Det här inlägget postades i 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *