5c, Veckans info 2023-06-02

Vårt besök på Ikea museum i tisdags var mycket lyckat! Vi undersökte vilka föremål som idag tillverkas av plast men förr i tiden gjordes av andra material. Sedan diskuterades plastens för- och nackdelar och vi fick också veta lite mer om LED-belysning. Efter lunch var det dags att skapa. Uppgiften var att tillverka en prototyp av en lampa som skulle ha flera olika funktioner, förutom att ge ljus. Klassen delades in i grupper om tre eller fyra elever och fick sedan diskutera idéer och skissa. Sedan var det dags att börja bygga. Vilken kreativitet det blev! Innan det var dags att gå hem fick alla grupperna redovisa för varandra genom att via upp sin prototyp och berätta om de olika funktionerna.

Nästa torsdag är det dags för kommunmästerskapen i friidrott på Linnéskolan. De elever som ska vara med och tävla samlas ombytta till träningskläder på läktaren i A-hallen kl 8:30. Vi har mycket personal från skolan som är närvarande och kontaktperson för eleverna i vår klass är Sara som kommer att vara där hela dagen. Eleverna ska ha med sig fika och matsäck. Från skolan får de en baguette och dricka. De ska också ha med sig träningsskor, inomhusskor (de som hoppar höjdhopp), keps och vattenflaska. Dagen avslutas cirka 14:30.

För de elever som är kvar i skolan är det ordinarie skoltider som gäller. Om man vill får även dessa elever ha med sig fika denna dag.

Eleverna har denna vecka fått veta att Isabelle Andersson Mefras börjar i vår klass vid höstterminens start och vi hälsar henne välkommen och hoppas hon ska trivas hos oss.

Vecka 23
Måndag 5/6
Lov
Läxhjälp 14.00

Tisdag 6/6
Lov

Onsdag 7/6
Läxhjälp 14.00

Torsdag 8/6
KM för vissa elever
Fika för de som vill

Fredag 9/6

 

Kommande aktiviteter mm
16/6                  Skolavslutning kl 8.00 – 11.00

 

 

Det här inlägget postades i 6c Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *