5c, Veckans info 2023-06-15

Tiden flyger förbi så här i slutet av terminen och nu är det bara en dag kvar i åk 5! Det är svårt att förstå att redan två tredjedelar av vår tid tillsammans har gått.  Det känns som om vi nyss startade upp i augusti och så är det redan dags att ta sommarlov. Om jag tittar i backspegeln blir jag imponerad över hur mycket vi har hunnit med. Ett av de roligaste minnena är att vi kom vidare i Vi i femman och den tävlingsdag vi hade på Radio Kronoberg. Vilken stämning vi hade både i bussen och i studion och framför allt, vilken kunskap eleverna visade upp!

I torsdags var några elever på Linnéskolan och tävlade i kommunmästerskapen i friidrott. De hade en jättebra (och varm) dag och de tog även med sig en hel del medaljer hem. Vi som var kvar i skolan hade en mysig dag tillsammans där vi tittade på film, spelade spel, fikade mm.

Eftersom vi vet hur viktig läsningen är och att man tappar en hel del om man inte håller igång läsningen över sommaren var jag i tisdags på skolans bibliotek tillsammans med de elever som ville låna böcker inför sommarlovet. Det var inte en så stor skara, men jag skickade idag hem ett läsbingo med alla elever och priser kommer att lottas ut bland de som deltar och lämnar in sin bingolapp när höstterminen startar.

Igår redovisade eleverna sina poddar om olika personer och händelser under stormaktstiden. Vilket fantastiskt jobb de gjort!

Nästa läsår erbjuder många utmaningar som nya skolämnen som hemkunskap med lärare Albin Pålsson och moderna språk samt betyg och nationella prov. Jag har inte hört något annat än att alla har fått det språk de önskade i första hand. När det gäller ledighet beviljas det endast undantagsvis de dagar det är nationella prov och provdatumen är publicerade på bloggens förstasida ihop med läsårstiderna. De muntliga proven genomförs i smågrupper vid olika tillfällen, exakt datum för dessa meddelas senare.

Det sker en del förändringar bland personalen, vilket innebär att Kamar slutar och i stället kommer Fanny Nilsson som även är klassens bildlärare att ansvara för engelskan. I de naturvetenskapliga ämnena blir det också ett byte från Calle till Amanda Olofsson, som är vår klassrumsgranne och mentor i blivande 4c.

Idag känns det långt till skolstarten i augusti men jag vill ändå passa på att önska era barn välkomna tillbaka till skolan och klass 6c den 17 augusti kl 8.00 i samma klassrum som i år.

Avslutningsvis vill jag önska Er alla en riktigt härlig sommar och tacka för ett mycket gott samarbete!

Anette

Det här inlägget postades i 6c Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *