5b, Veckans info 2023-06-16

Hej,

Nu är det dags att sammanfatta ytterligare ett läsår tillsammans. Det är inte klokt vad tiden går fort och hur alla utvecklas. När vi tittar tillbaka på detta läsår så kan se tillbaka på alla utflykter och allt arbete i klassrummet vi tillsammans gjort. Vi kommer ihåg Billys labb och håvning i Markaryd, skrivandet av kortare texter, stavning, Nordens och Europas geografi, demokrati och författarbesök.

Denna vecka har gått fort och igår var det lite olika aktiviteter som stod på agenda. Några av klasskamraterna deltog i KM på Linnéskolan och kämpade på mycket bra. Vi säger ett extra grattis till dem alla som deltog!
Övriga var kvar på skolan. Dagen började med programmering tillsammans med Calle. De programmerade micro:bit och skulle även bygga en fyr, som kunde lysa i mörker. Se bilder nedan.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Idag fick vi veta att Jiwoo kommer att flytta från Älmhult. Vi önskar dig all lycka på din nya skola!

Under veckan har eleverna fått veta att de kommer få en ny lärare i No och teknik. Det kommer att vara Linda Svennarp, som jobbar på skolan sedan tidigare. Även i engelska kommer de förmodligen få en ny lärare, men än är det inte helt klart.
Dessutom kommer de få lite nya ämnen, moderna språk och hem- och konsumentkunskap. I hem- och konsumentkunskap kommer de få träffa Albin Pålsson. När det gäller Moderna språk har jag inte hört något om de får sitt första val eller ej, men förmodligen blir det deras första val.

Något som även kan nämnas är att under kommande läsår är det dags för nationella prov i svenska/svenska som andra språk, matematik och engelska. Vid dessa tillfällen beviljas endast ledighet dessa dagar om det finns särskilda skäl för det. Aktuella datum för detta är publicerade på bloggen. De muntliga proven, som genomförs på höstterminen, kommer att ske i mindre grupper och exakta datum meddelas senare.

Sommarlovet är långt och alla behöver en välförtjänt ledighet. Men vi vet alla hur viktigt det är att hålla i gång med läsningen. Forskningen visar att man tappar en hel del om man inte läser. Det går att jämföra med kondition, håller man inte i gång så tappar man sin ork. Det samma gäller med läsningen. Därför har alla elever fått med sig ett läsbingo. Alla elever som deltar kommer att få vara med i utlottningen av priser. Sista dagen att lämna sin bingolapp är 25 augusti.

Till sist vill vi önska Er alla en riktigt härlig sommar. Tack för alla presenter och för ett mycket gott samarbete! Vi gör detta arbete tillsammans! Klass 6B, vi ses igen torsdagen den 17 augusti, kl. 08.00 i samma klassrum som i år.

Glad sommar!
Camilla & Axel

Det här inlägget postades i 6b Veckans info. Bokmärk permalänken.

Ett svar på 5b, Veckans info 2023-06-16

  1. Aida & Chyi Haur skriver:

    Thank you to all the teachers in 5B this academic year!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *