5a, Veckans info 230616

Ett stort tack till finaste 5a för det här läsåret!

Jag kan inte fatta att ett år till redan har passerat, tiden går så otroligt fort! Som tur är har vi ändå ett år kvar tillsammans efter sommaren! När vi tittade tillbaka på lite bilder från året som gått idag så kunde vi konstatera att vi har hunnit med en hel del roliga saker tillsammans. Vi har tränat samarbete på många olika sätt, både genom lekar, experiment och under vanliga lektionstillfällen. Trots att det stundvis har uppstått en del konflikter på raster, så blir man faktiskt alltid lika imponerad av hur bra klassen samarbetar i alla möjliga olika grupper! En väldigt bra framtida förmåga att ha med sig. Det vi särskilt minns från året är våra utflykter till Vetenskapshuset i Markaryd, besök på Ikea museum, upplevelsedagen i Linnés Råshult, besök av Makerbussen, konstruktioner med 4D-frames, undersökningar  och laborationer i NO, bilbyggen, rörliga djurmodeller och deltagande i Pangea matematiktävling. Så mycket kul vi har gjort tillsammans!

Förra veckan deltog vi i Kommunmästerskapen i friidrott och tog hem vinst i stafetten! Stort grattis till det!  Den senaste veckan har vi jobbat intensivt med att skriva klart våra berättelser “Kråkslottet” med ett fantastiskt engagemang och resultat. Nu har jag lite att läsa och ni kan se fram emot att få se resultaten efter sommaren. Jag tror ni kommer att bli lika imponerade som jag. Här kommer en liten “sneakpeak” på några böcker:

Nästa läsår erbjuder många utmaningar som nya skolämnen som hemkunskap med lärare Albin Pålsson och moderna språk samt betyg och nationella prov. Vi har inte hört något annat än att alla har fått det språk de önskade i första hand. För klassens del ser det ut som att de i övrigt får behålla sina nuvarande undervisande lärare i samtliga ämnen. Idag har vi dock tagit farväl av vår elevstödjare Ella som nu ska vidare på nya äventyr, med studier som väntar. Vi önskar henne all lycka framöver!

I vanlig ordning skickar jag hem ett läsbingo över lovet, eftersom vi vet hur viktig läsningen är och att man tappar en hel del om man inte håller igång läsningen över sommaren. Många i klassen har varit duktiga på att delta de tidigare loven, vilket är roligt att se. En prisutdelning utlovas som vanligt till de som lämnar in sin bingolapp när höstterminen startar.

Bra att tänka på inför kommande läsår är att när det gäller ledighet beviljas det endast undantagsvis de dagar det är nationella prov och provdatumen är publicerade på bloggens förstasida ihop med läsårstiderna. De muntliga proven genomförs i smågrupper vid olika tillfällen, exakt datum för dessa meddelas senare.

Just nu känns det långt till skolstarten i augusti men jag vill ändå passa på att önska eleverna välkomna tillbaka till skolan och klass 6a den 17 augusti kl 8.00 i samma klassrum som i år. Extra välkommen också till vår nya klasskamrat Vincent!

Tills dess önskar jag er alla en riktigt härlig och fin sommar och tackar även alla er föräldrar för ett fint samarbete!

Kram Cissi

Det här inlägget postades i 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *