6b, Veckans info 2023-08-18

Välkomna till ett nytt läsår!

Nu kan vi sätta check på att första veckan på det sista läsåret på Klöxhultsskolan nu är avklarat. Det var ett härligt gäng som möttes i klassrummet och de hade mycket att prata om. Det var så roligt att åter få träffa alla och vi hälsar även Vilhelm och Teodor varmt välkomna till vår klass.

Igår gick vi igenom schemat och de nyheter och förändringar som är aktuella, bland annat så kommer Kamar fortsätta vara klassens lärare i engelska och som jag tidigare informerat om är Linda Svennarp klassens lärare i no. När det gäller språkvalet läser eleverna språken ihop med övriga sexor på Klöxhult och Montessori. Språkvalstiden är uppdelad i två pass och på första passet tillkommer också elever från Elme- och Ryforsskolan. Att språkvalet är uppdelat i två pass medför att eleverna på tisdagar läser matematik och på fredagar svenska i halvklass.

Igår hade halva klassen hem- och konsumentkunskap, medan den andra halvan hade no och matematik. Albin Pålsson, lärare i hkk, och Linda Svennarp, lärare i no, berättade om hur härliga eleverna var och så duktiga de var! Albin har en blogg http://vadblirdetformat.vibloggar.nu/, på den kommer han publicera bland annat recept.

Idag var det dags för moderna språk. Det var många som var nyfikna på hur det skulle bli, men jag hörde bara positiva kommentarer efteråt. Flera av förvånade över hur mycket de redan kunde i sitt nya språk.

Under dessa första båda skoldagarna har vi uppmärksammat att lunchen ligger sent, många var hungriga vid halv tolv. Därför kan det vara bra med en frukt/smörgås på förmiddagsrasten. (Ej något som innehåller nötter och sesamfrön).

På svenskan, har vi idag, börjat jobba med en skönlitterär bok, Djupgraven skriven av Camilla och Viveca Sten. Eleverna ska läsa, hemma, och svara på frågorna. Frågorna kommer de i mindre grupp få redovisa på fredag. Tänk på att dela upp sidorna och att inte vänta med läxan till sista dagen. Det är mycket viktigt att man tar med sig skrivboken till skolan nästa fredag.

Dessutom har eleverna fått läroböcker i matematik, so och no. Dessa ska kläs. Om någon bok försvinner eller måste ersättas är man ersättningsskyldig.

Höjdpunkten för några var att de idag fick sin skåpsnyckel. Under några veckor till kommer vi ha kvar vårt tidigare kapprum och även de låsbara skåpen. Planen är att vi ska byta kapprum, till korridoren mellan Växthuset och huvudbyggnaden. Då får vi våra platser närmre klassrummet.

Under vecka 39 kommer vi att ta individuella skolfoton (tisdag-torsdag)

Observera att i årkurs 6 är det läxhjälp tisdagar och torsdagar, kl. 13.40-14.45. På plats finns då en lärare som hjälper och stöttar eleverna, så använd gärna denna möjlighet.

Micke meddelar att inget ombyte behövs till idrottslektionen på måndag. Lektionen hålls i klassrummet.

Vi ser fram emot ett bra läsår  tillsammans!                                                                                                     Camilla & Axel

Läxor mm v. 34

Måndag 21/8
Ta med personblad, cykla/gå-lapp, läsbingo samt klädd ma-, so- och no-böcker
Idrott – inga idrottskläder
Musik

Tisdag 22/8

Onsdag 23/8

Idrott – ute

Torsdag 24/8
Hemkunskap

Fredag 25/8
Sv – läsläxa s. 5-38, samt svara på tillhörande frågor

 

Kommande aktiviteter mm

14/9              Skoljoggen
Vecka 39      Skolfotografering (tisdag-torsdag)
Vecka 44      Läslov

Det här inlägget postades i 6b Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *