6c, veckans info 2023-08-18

Så kul det var att träffa alla elever igen.

Igår började vi med att gå igenom schemat och de nyheter och förändringar som är aktuella, bland annat så kommer Kamar fortsätta vara klassens lärare i engelska och som jag tidigare informerat om är Amanda Martinsson klassens lärare i no. När det gäller språkvalet läser eleverna språken ihop med övriga sexor på Klöxhult och Montessori. Språkvalstiden är uppdelad i två pass och på första passet tillkommer också elever från Elme- och Ryforsskolan. Att språkvalet är uppdelat i två pass medför att eleverna på tisdagar läser svenska och på fredagar matte i halvklass.

På torsdagar har vi ett lektionstillfälle som benämns SKVAR, där vi jobbar med skolans värdegrundsarbete. Se mer utförlig information om syfte och innehåll på https://kloxhult46.vibloggar.nu/2023/08/15/skvar/.

I år kommer eleverna även att läsa hem- och konsumentkunskap i halvklass varannan vecka. Albin Pålsson, undervisande lärare, önskar att ni tar del av ämnets syfte och innehåll via https://vadblirdetformat.vibloggar.nu/ Där kommer han även kontinuerligt att publicera recept.

På tisdagar och torsdagar avslutas dagen med läxhjälp, vilket inte är obligatoriskt, men något jag varmt rekommenderar att man stannar kvar på.

Vi äter lunch cirka kl 12 varje dag, så det kan vara bra att ta med sig frukt/macka till förmiddagsrasten.

Vi har idag börjat jobba med boken Alex Dogboy som vi kommer att ha som klassens gemensamma läsbok. Eleverna kommer att få läsa och svara på några uppgifter varje vecka som vi sedan följer upp med gemensamma boksamtal.

Vecka 34
Måndag 21/8
Idrott: I klassrummet, ej ombyte

Tisdag 22/8
Läxhjälp

Onsdag 23/8
Idrott: I klassrummet, ej ombyte

Torsdag 24/8
Sv: Läsa s 3-27 i Alex Dogboy och svara på läsloggsuppgifterna
Läxhjälp

Fredag 25/8

Kommande aktiviteter mm
14/9              Skoljoggen
Vecka 44      Läslov

 

Det här inlägget postades i 6c Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *