6b, Veckans info 2023-11-10

Nu är ännu en vecka avslutad. Den har varit fylld med övningar inför de nationella proven i svenska. I tisdags fick de, på begränsad tid, förbereda en redogörelse utifrån ett i förväg okänt ämne. Redogörelsen redovisade de i mindre grupper under fredagen.
I onsdags hade vi en introduktionslektion till årets muntliga nationella prov i svenska. Eleverna fick då information om de olika delprovens upplägg, det övergripande temat, samt tips på vad de ska tänka på när de både planerar och genomför sin redogörelse och samtal. Eleverna fick även veta vilka grupper de ingår i och vilken dag de ska genomföra sitt delprov. Eleverna fick även med sig information om nationella proven, som det är bra om ni tillsammans kan läsa igenom och prata om.
På tisdag är det dags för eleverna att få förbereda sin redogörelse till årets delprov. Därför är det viktigt att alla är på plats den dagen. Lektionen är på 80 minuter och under den tiden ska eleverna förbereda genom att planera inledning, mittendelen, avslutning samt skriva sina talkort. Finns det tid över får de även möjlighet att träna på sin redogörelse.
När lektionen är slut kommer jag att samla in allas talkort och manus. Detta får de tillbaka när det är dags för dem att genomföra redogörelsen.
Tillsammans har vi pratat om hur man kan förbereda och träna inför redogörelsen. De får gärna öva hemma innan provet, men då utan talkorten.
När vi genomförde en liknande lektion i veckan märkte vi att det var några som blev lite påverkade av blodsockerfall. Därför kan det vara bra att ta med en extra frukt till på tisdag.

I NO har eleverna avslutat arbetsområdet “Livets utveckling” i biologi och påbörjat ett nytt arbetsområde i kemi som heter “Ämnen runt omkring oss”. De kommer framöver utveckla sina kunskaper om bland annat atomer, molekyler, periodiska systemet, kolet kretslopp och metaller. Arbetsområdet avslutas med prov, tisdag v.48. Därefter blir det teknik och programmering fram till jul.
Dessutom har de även fått jobba med uppgifter som är kopplade till projektet Mot Nya Höjder.

 

Idag har vi fått säga hej då till Admirana, vår lärarstudent. Hon har varit hos oss i fem veckor, även om det känns som ett par veckor. Hon hade gjort ett kahoot och ett musikquiz, som klassen spelade den sista lektionen. Dessutom bjöd hon klassen på uppskattad fika.
Vi önskar henne all lycka i framtiden och hoppas att hon snart kommer tillbaka till oss.

Innebandydisco! Den 12 december är det åter dags för detta efterlängtade innebandydisco. Via länken nedan kommer ni till informationen och där kan ni även göra en eventuell anmälan till deltagande.
https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=p2vA9Kd_DUmjDe2_B7OIyujMjgfy56pGu4y0quk4-lVUQlFZOUFWMzhSVlhRWjUyR0YyTkFKOTBZWS4u

 

Camilla & Axel

 

Läxor mm v. 46

Måndag 13/11
Idrott – inlämning ”Min perfekta vecka”
Idrott – inomhus
Musik

Tisdag 14/11
Fr – prov kap (på den skriftliga förmågan)
Förberedelselektion till nationellt prov i svenska
Läxhjälp kl 13.50-14.50 (ej obligatorisk)

Onsdag 15/11
So – prov, Gustavianska tiden
Idrott – inomhus

Torsdag 16/11
Np – svenska muntligt (4 grupper)
Hemkunskap
Läxhjälp kl 13.35-14.35 (ej obligatorisk)

Fredag 17/11                                                                                                                
Np – svenska muntligt (3 grupper)

Kommande aktiviteter mm

13/11               Inlämning idrottsläxa ”Min perfekta vecka”
14/11               Prov – franska
15/11               Prov – historia Gustavianska tiden
Vecka 46        Muntligt nationellt prov i svenska (torsdag och fredag)
Vecka 47        Muntligt nationellt prov i engelska (måndag och fredag)
21/11               Studiedag
Vecka 48        Prov – kemi (tisdag)
Vecka 48        Muntligt nationellt prov i matematik (torsdag och fredag)
11/12               Besök på Vetenskapshuset i Markaryd fm

Det här inlägget postades i 6b Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *