6a, Veckans info 240301

Utflykten till Markaryd gick fint och klassen fick mycket beröm av den nya pedagogen Emelie, som guidade oss runt på Nobel muséet. Hon påpekade flera gånger vilket go och trevlig klass det var. Kul att höra! I elevernas utvärderingar/återberättande texter som de fick skriva dagen efter, på engelska den här gången, kom det fram att själva bussresan, fikan och den kreativa delen, där de fick i uppdrag att gestalta ett nobelpris, var de delar som uppskattades mest. Flera av eleverna skrev också att de tyckte Emelie var trevlig, även om rundvandringen i muséet var inte lika populär.

Denna vecka har vi påbörjat ett gemensamt grupparbete i geografi och biologi som handlar om världsdelar, världshav och anpassningar i naturen. Redovisning kommer att ske muntligt tillsammans med valfritt visuellt stöd vecka 12 och arbetet kommer även bedömas i ämnet svenska. Efter redovisningarna kommer vi att ha ett prov på geografidelen den 4 april. Det eleverna ska kunna står i måldokumentet (Mål “Världsdelar, världshav & anpassningar i naturen” ) och till sin hjälp har eleverna fått  några papper och i läroboken är det sammanfattningen på sidorna 256-267 som gäller. När det gäller namngeografin ska man kunna placera ut de platser som står på måldokumentet i rätt världsdel, inte noggrannare än så. I no kommer det att bli ett begreppsförhör måndagen den 18/3.

Under veckan har vi tränat mycket procenträkning i matte. Många tycker det här är lite klurigt. Det kan därför vara bra att ta hem matteboken och repetera lite inför matteprovet på onsdag.

Mikael hälsar att under vecka 11-13 är idrottsundervisningen i klassrummet. De ska då skriva ett arbete om kost, hälsa och fysisk aktivitet och hur det kan påverka oss människor. Detta arbete görs helt i skolan.

Nästa vecka är det studiedag på torsdag. På fredag kommer vi att ha en introduktionslektion inför de nationella proven i svenska den 12 och 14 mars. Läs gärna igenom följande information kring proven tillsammans med era barn.

Download (PDF, 394KB)


Download (PDF, 249KB)

Läxor mm till vecka 10

Måndag 4/3
Idrott i klassrummet

Tisdag 5/3
Läxhjälp

Onsdag 6/3
Ma-prov “Procent”
Idrott i klassrummet

Torsdag 7/3
Studiedag

Fredag 8/3
Sv – introduktionslektion inför np

Planerade aktiviteter mm
6 mars                  Ma-prov kap 2 6b-boken “Procent”
7 mars                  Studiedag
12 mars                Nationellt prov svenska del B1+C1
14 mars                Nationellt prov svenska del B2+C2
Vecka 12               Redovisning grupparbete SO/NO/Sv
Vecka 13              Påsklov
4 april                   SO-prov “Världen”
17 april                 Nationellt prov engelska del B
19 april                 Nationellt prov engelska del C
24 april                Nationellt prov matematik del B+C
26 april                Nationellt prov matematik del D+E
30 april                Inlämning Hkk-uppgift
2 maj                    SO-prov Religion
7 maj                     Studiebesök i Växjö
10 maj                  Lovdag
7 juni                    Lovdag
11 juni                   Besök på Linnéskolan
14 juni                  Skolavslutning

Det här inlägget postades i 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *