6b, Veckans info 2024-03-01

Efter en välbehövlig ledighet samlades vi åter i måndags, som inleddes med att vi började med ett gemensamt grupparbete i geografi och biologi. Arbetet handlar om världsdelar, världshav och anpassningar i naturen, se måldokument.

Download (DOCX, 434KB)


Grupperna ska redovisa sitt arbete muntligt, tillsammans med ett visuellt stöd, under vecka 12. Gruppen väljer själv vilket visuellt stöd man önskar använda. Redovisningen kommer även att vara en del av bedömningen i svenska.
Tisdagen den 19 mars kommer de ha ett begreppsförhör, på de begrepp som tillhör no.
Efter redovisningarna kommer vi ha ett prov på geografidelen, den 5 april. Till provet kan man träna på sammanfattningen på sidorna 256–267, samt de papper de har fått i skolan. När det gäller namngeografin så ska man kunna placera ut världsdelar och världshav, medan övrig namngeografi ska man kunna placera i rätt världsdel.

I matte håller vi på att avsluta kapitel 2 i 6b-boken, om procenträkning. Klassen har tillsammans kommit fram att ha det provet, fredagen den 8 mars. De elever som önskar kommer få hem repetitionsuppgifter.

Idrottslärare Mikael meddelar att under veckorna 10-11 kommer idrottslektionerna ske i klassrummet. De kommer då att skriva ett arbete om kost, hälsa och fysisk aktivitet, samt hur det kan påverka oss människor. Detta arbete sker endast i skolan, under lektionstid.

Eleverna har idag fått veta lite mer om de nationella proven i svenska. När det gäller skrivuppgifterna kommer de först skriva en berättande text (tisdag) och sedan en argumenterande text (torsdag). Alla elever har fått hem stödmallar och checklistor för dessa texttyper som kan vara bra att titta igenom någon extra gång inför provtillfällena. Nedan följer information som kan vara bra att läsa tillsammans med ert barn. Vi kommer även gå igenom de tillsammans med dem.

Download (PDF, 394KB)


Download (PDF, 249KB)

Camilla & Axel

Läxor mm vecka 10

Måndag 4/3
Musik
Idrott – inomhus

Tisdag 5/3
Läxhjälp 13.45-14.45

Onsdag 6/3
Eng
: writing practice
Idrott
– inomhus

Torsdag 7/3
Studiedag

Fredag 8/3
Ma-prov: Kapitel 2, 6b-boken
Sv:
läsa s. 61–83 + svara på frågor
Tyska:
meningar med årstider

 

Kommande aktiviteter mm

7 mars           Studiedag
8 mars           Ma-prov, kapitel 2 6b-boken
11 mars          Introduktionslektion inför nationella proven
12 mars          Nationellt prov svenska del B1+C1
14 mars          Nationellt prov svenska del B2+C2
19 mars          No-begreppsläxa
Vecka 13        Påsklov
5 april            Geografiprov Världen
17 april          Nationellt prov engelska del B
19 april          Nationellt prov engelska del C
24 april          Nationellt prov matematik del B+C
26 april          Nationellt prov matematik del D+E
1 maj               Lovdag
9 maj              Lovdag
10 maj            Lovdag
6 juni              Lovdag
7 juni            Lovdag
11 juni           Besöksdag på Linnéskolan
14 juni          Skolavslutning

Det här inlägget postades i 6b Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *