Veckobrev 5B, 17-04-28

Hej!

Tyvärr måste vi meddela att Anette kommer att vara sjukskriven även hela nästa vecka. Här kommer dock lite info till er om veckan som gått och den kommande veckan från oss som är mentorer för de övriga två femmorna.

Den här veckan började med ett besök på Haganässkolan där samtliga femteklassare i kommunen fick lyssna till meteorologen Mats Andersson från SMHI som visade bilder och diskuterade miljö- och klimatfrågor. Diskussionen varvades med låtar framförda av Djungelbandet. Vi fick en frisk promenad dit och en väldigt regnig, blöt och blåsig promenad hem. Ett stort beröm till alla våra elever som skötte sig väldigt bra och som kämpade på med gott humör även på hemvägen. Vi är mycket stolta över er!

Det var väldigt roligt att så många hade möjlighet att komma på vår vernissage i tisdags! Här vimlade av folk i korridorerna. Det var varmt och stundtals lite svårt att ta sig fram, men stämningen var ändå på topp. För er som inte hade möjlighet att delta finns en chans att följa vårt arbete genom att titta på den vägbeskrivning som alla besökare fick.

Download (DOCX, 14KB)

Den här veckan har vi haft besök av fritidsgården Fenix, som har berättat för femmorna om sina sommaraktiviteter under vecka 25 och 26. Det fanns en hel del roligt att välja mellan. För mer info kan ni besöka deras hemsida http://www.almhult.se/fenix

På onsdag i nästa vecka är det dags för vår första hjälpen-dag. Alla elever i åk 5 kommer att delas in i  “team” för att sedan besöka fem olika stationer under förmiddagen.

Nästa vecka är det även dags för de som sålt majblommor att redovisa sin försäljning och lämna tillbaka de man inte lyckats sälja. Vi hjälper till med redovisningen av pengarna här i skolan om det behövs. Lämna allt till någon av mentorerna i åk 5 eller Simon.

Läxor mm till vecka 18

Måndag 1/5
Lovdag

Tisdag 2/5

Onsdag 3/5
Första hjälpen-dag (fm)

Torsdag 4/5
Sv: diktamen “Kärlek” (Diktamenstexten finner ni längre ner)

Fredag 5/5
Eng: fraser dåtid (stencil) (Fraserna finns även längre ner)

Andra inplanerade aktiviteter:
11/5    Friluftsdag åk 4-6
13/6   Kommunmästerskap i friidrott åk 4-6

Trevlig valborg!

Cissi & Camilla

Download (DOCX, 18KB)

Download (DOCX, 13KB)

 

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *