5a, Veckoinfo 2017-06-09

Hej!

Denna vecka har varit kortvecka. Vi har börjat tömma skåpen och lämnat in nycklarna. Några har fortfarande sina nycklar kvar. Tänk på att lämna in dem så snart som möjligt. Dessutom har eleverna fått i uppgift att plocka hem saker från sina platser. Vi tror inte vi behöver varken skridskor, vinterjacka eller termobyxor…

Eleverna har fått tillbaka sina matteprov med en matris som visar de olika förmågorna som vi strävarmot. Jag kan verkligen se en stor utveckling av deras förmågor! Proven och matrisen skickas hem för påskrift och lämnas tillbaka så fort som möjligt.

Älmhults kommun erbjuder lovsimskola till de elever som kan vara i behov av extra simträning för att nå målen. Aktuella elever har under veckan fått information om detta erbjudande som de förhoppningsvis redan har visat er föräldrar.

Under denna vecka har vi samlat in elevernas nycklar till skåpen samt läroböcker. De får också börja ta hem lite material och städa sina bänkar. De flesta har lämnat sina nycklar men ta gärna en extra kolla så att inga nycklar eller läroböcker ligger hemma. Vid förlorad nyckel debiteras 60 kr. Vid förlorade läromedel debiteras kostnad för inköp av ny bok.

Läsårstiderna för nästa läsår hittar ni i flödet på första sidan här på bloggen. Datumen för de nationella proven hittar ni här:

Download (DOCX, 13KB)

De muntliga proven genomförs i smågrupper vid olika tillfällen, exakt datum för dessa meddelas senare. Observera att ingen ledighet kommer att beviljas de datum som nationella prov genomförs!

Under de senaste veckorna har eleverna fått information om sommarlovsboken. De elever som läser 5 böcker över sommaren får ett presentkort som de sedan kan byta mot en valfri prisbok på avslutningsfesten den 2 september kl 10.00-13.00 på Älmhults bibliotek. Eftersom vi vet hur viktig läsningen är och att man tappar en hel del om man inte håller igång läsningen över sommaren, så tänkte vi prova en ny variant i år på hur man kan redovisa vilka böcker man läst. För eleverna innebär det att de kan gå in på webbsidan Jag har läst och fylla i ett formulär för varje bok de har läst. Jag som lärare kommer då att få ett vykort skickat till mig under sommaren för varje bok någon i klassen har läst. Det tycker jag skulle vara jättetrevligt! Vi kan sedan använda de ifyllda vykorten som redogörelse för böckerna och lämna till bibliotekarien efter sommarlovet, istället för att fylla i den vanliga listan om sommarlovsböcker. Mer info till er föräldrar om den här sidan och om vikten av att hålla igång läsningen hittar ni här: Jag har läst – föräldrainfo
Jag hoppas på många vykort!  (Min mailadress; camilla.ring@almhult.se)

På tisdag 13 juni är det Kommunmästerskap i friidrott kl. 9.10 – 14.00 och följande gäller för de som ska tävla:
Plats: Linnéskolan
Samling: 8.40 på gräsmattan utanför Linnéskolan.
Skolskjutsbarn kan stiga av vid Linné.
Klädsel:  Idrottskläder, ombytta och klara.
Vattenflaska och fika för de som vill.
Mat: Lunch serveras i Linnéskolans matsal.
Avslut: ca.14.30
Skolskjutselever tar bussen från Linnéskolan. Dagen avslutas med prisutdelning och den kan man hoppa över, om man inte hinner med sin buss.
Övriga tar sig hem på egen hand eller cyklar tillbaka till skolan med vuxen. Önskar man cykla tillbaka till skolan med vuxen, meddela det senast måndag 12/6.

Deltagare och preliminära tider:
09.10-10.30 60 m: Frida, Alva, Ebba BG, Victor, William L, Hannes BP
10.30-11.30 Kast med liten boll: Vera, Elin, Hanna, Hannes S, Victor, William L
11.30-12.30 Längdhopp: Evelina, Frida, Vera, Hannes BP, Victor, William L
12.30-13.30 Höjdhopp: Evelina, Ebba W, Alva, Hannes BP
13.40 Stafett: Utses av de som deltar i de grenarna
14.00 Prisutdelning

De elever som inte tävlar är kvar på skolan för att ha utomhusaktiviteter vid olika stationer. Katta är med på Linnéskolan, kvar på Klöxhultsskolan är Camilla.

Skolavslutningsdagen går barnen i skolan kl 8.00 – 11.00 och ingen lunch serveras. Skolbussarna går hem ca kl. 11. Vi samlas i klassrummet på morgonen för att mellan cirka 8.30 – 9.30 bjudas på sånger, tal, diktläsning och dans i idrottshallen. Efter en rast avslutar vi återigen i klassrummet mellan kl 10 – 11.

Dessutom har vi tyvärr fått veta att Katta inte ska följa med oss in i 6:an. Vi kommer att sakna henne. Katta kommer istället att jobba kvar på skolan, men med 4:orna.

Trevlig helg!

 

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *