5c, veckoinfo 170608

Hej!

Älmhults kommun erbjuder lovsimskola till de elever som kan vara i behov av extra simträning för att nå målen. Aktuella elever har under veckan fått information om detta erbjudande som de förhoppningsvis redan har visat er föräldrar.

Nästa vecka kommer vi att samla in elevernas nycklar till skåpen samt läroböcker. De får också börja ta hem lite material och städa sina bänkar. Ta en liten extra kolla så att inga läroböcker ligger hemma och att de vet var de har sin skåpsnyckel. Vid förlorad nyckel debiteras 60 kr.

Läsårstiderna för nästa läsår hittar ni i flödet på första sidan här på bloggen. Datumen för de nationella proven hittar ni här:

Download (DOCX, 13KB)


De muntliga proven genomförs i smågrupper vid olika tillfällen, exakt datum för dessa meddelas senare. Observera att ingen ledighet kommer att beviljas de datum som nationella prov genomförs!

I ett tidigare veckobrev skrev jag om att bibliotekarie My varit hos oss och informerat om sommarlovsboken. De elever som läser 5 böcker över sommaren får ett presentkort som de sedan kan byta mot en valfri prisbok på avslutningsfesten den 2 september kl 10.00-13.00 på Älmhults bibliotek. Eftersom vi vet hur viktig läsningen är och att man tappar en hel del om man inte håller igång läsningen över sommaren, så tänkte vi prova en ny variant i år på hur man kan redovisa vilka böcker man läst. För eleverna innebär det att de kan gå in på webbsidan Jag har läst och fylla i ett formulär för varje bok de har läst. Jag som lärare kommer då att få ett vykort skickat till mig under sommaren för varje bok någon i klassen har läst. Det tycker jag skulle vara jättetrevligt! Vi kan sedan använda de ifyllda vykorten som redogörelse för böckerna och lämna till bibliotekarien efter sommarlovet, istället för att fylla i den vanliga listan om sommarlovsböcker. Mer info till er föräldrar om den här sidan och om vikten av att hålla igång läsningen hittar ni här: Jag har läst – föräldrainfo
J
ag hoppas på många vykort!  (Min mailadress; cecilia.winlund@almhult.se)

Vecka 24
Lämna skåpsnycklar, läroböcker, städa bänkar, ta hem material.

Måndag 12/6

Tisdag 13/6
Kommunmästerskap i friidrott/Aktivitetsdag (se mer info i tidigare veckobrev)

Onsdag 14/6

Torsdag 15/6

Fredag 16/6
Avslutning i idrottshallen 8.30-9.30
Samling i klassrum 10.00-11.00

Trevlig helg!

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.