6a, Veckoinfo 2018-01-26

Hej!

I onsdags fick vi besök av språklärarna från Linnéskolan. Eleverna fick prova på både tyska, spanska och franska. De korta passen var mycket uppskattade. Nu återstår det att fundera över vilket språk som ska väljas. Språklärarna påminde eleverna om att välja det språk de vill och inte tänka på vad föräldrarna har för kunskaper. Idag har de fått hem en blankett för språkvalet som ska fyllas i och lämnas till mig senast den 13 februari. Om någon skulle försvinna på vägen så får ni den även i elektronisk form. Denna blankett är endast för de elever som kommer att gå på Linnéskolan. De elever som är helt säkra på att de inte kommer att börja på Linnéskolan, behöver därför inte lämna någon blankett.

GDE Error: Requested URL is invalid

Idag var det brandövning på skolan. Vi kommer att utvärdera den och se över våra rutiner under nästa vecka (själv var jag ju inte med, men har fått en rapport via mail).

I dag har eleverna fått veta att när det gäller skrivuppgifterna på de nationella proven i svenska v6 kommer de att skriva en berättande och en argumenterande text. För de som vill träna lite extra hemma på en argumenterande texts uppbyggnad finns på bloggens startsida exempel på hur dessa ska byggas upp.

I so är vi nu klara med undervisningen om hinduism & buddhism och det som återstår är ett test nästa vecka. Nästa vecka byter vi också so-ämne från religion till historia och vi kommer att fördjupa oss i Frihetstiden och Gustav III.  Måldokument finns här på bloggen.

Läxor mm vecka 5

Måndag 29/1
Idrott, musik

Tisdag 30/1
Studiedag

Onsdag 31/1
Religionsprov hinduism och buddhism
Eng: Läs igenom uppgiften på stencilen ”The future”. Tänk igenom vad du ska skriva i din text och gör en planering t ex i en tankekarta. (Skriver gör vi här i skolan)

Torsdag 1/2
Ma-läxa
Idrott

Fredag 2/2

Kommande aktiviteter mm

30 januari – Studiedag
31 januari – Prov religion hinduism & buddhism
9 februari – Prov biologi Livets utveckling (nytt datum)
6  februari – Np svenska
8 februari – Np svenska
13 februari – Senast lämna språkvalsblankett till mentor
13 februari – Friluftsdag

 

Det här inlägget postades i Läsåret 2017/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.