6c, veckoinfo 180126

Denna veckas info skrivs hemifrån, så jag hoppas jag kommer ihåg det viktigaste. I natt har jag tagit hand om en magsjuk dotter, så nu är jag hemma och vabbar och håller tummarna för att resten av familjen klarar sig!

I onsdags fick vi en introduktion i spanska, franska och tyska av tre språklärare från Linnéskolan. Eleverna har idag fått med sig en språkvalsblankett hem. Ni hittar den även här.

GDE Error: Requested URL is invalid

De elever som är helt säkra på att de inte kommer att gå på Linnéskolan i åk 7 behöver inte lämna in någon blankett. Alla andra elever lämnar blanketten till mig senast den 13 februari.

Idag var det brandövning på skolan. Vi kommer att utvärdera den och se över våra rutiner under nästa vecka (själv var jag ju inte med, men har fått en rapport via mail).

I dag har eleverna fått veta att när det gäller skrivuppgifterna på de nationella proven i svenska v6 kommer de att skriva en berättande och en argumenterande text. För de som vill träna lite extra hemma på en argumenterande texts uppbyggnad finns på bloggens startsida exempel på hur dessa ska byggas upp.

Idag har några elever fått ett erbjudande om lovskola i engelska med sig hem. Lovskolan kommer att hållas under sportlovet. Vi önskar att ni fyller i och lämnar in blanketten oavsett om ni tackar ja eller nej till erbjudandet.

I so är vi nu klara med undervisningen om hinduism & buddhism och det som återstår är ett test nästa vecka. Nästa vecka byter vi också so-ämne från religion till historia och vi kommer att fördjupa oss i Frihetstiden och Gustav III.  Måldokument finns här på bloggen.

Läxor mm till vecka 5

Måndag 29/1
NO-prov  ”Livets utveckling”
Idrott

Tisdag 30/1
Studiedag

Onsdag 31/1
So-prov religion
Eng- Läs igenom uppgiften ”The future”. Förbered din text genom att skriva en planering (tankekarta eller liknande) som du tar med till skolan. (En kopia av stencilen hittar du längre ner i detta veckobrev)

Torsdag 1/2
Ma-uppgifter s. 116-117 bråk

Fredag 2/2
Idrott

Kommande aktiviteter mm
30 januari – Studiedag
29 januari – Prov biologi Livets utveckling
31 januari – Prov religion hinduism & buddhism
6 februari – Np svenska
8 februari – Np svenska
13 februari – Senast lämna språkvalsblankett till mentor
13 februari – Friluftsdag

Download (PDF, 99KB)

Det här inlägget postades i Läsåret 2017/18. Bokmärk permalänken.

1 svar på 6c, veckoinfo 180126

  1. Berta skriver:

    Hjärtligt TACK , Cissi. Ta hand om lillen din där hemma och dig själv med. Med vänlig hälsning, Berta Peter å Inge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.