6b, veckobrev 20180126

Hej!
Denna vecka har vi haft en hel del besök i klassen. I tisdags hade vi besök av Nargos Razmjoo från Linnéuniversitetet. Anledning till besöket var en uppmuntran till klassen för att de under höstterminen varit så aktiva i olika utmaningar i projektet Mot nya höjder. Nargos pratade om varför hon började forska, vad en forskare gör och så förklarade hon lite om sin forskning om hur förbränning av trä påverkar vår miljö. Denna forskning har hållit på med i 5 år. Hon pushade också för att studera teknik i olika former. Hela föredraget var på engelska och jag blev så imponerad av elevernas kunskaper i att förstå det hon sa och att ställa olika kluriga frågor på engelska. Som avslutning fick vi en signerad plansch och två vr-glasögon som vi inte hunnit testa ännu.

I onsdags hade vi besök av språklärarna från Linnéskolan och det var tre intensiva men intressanta pass. Bland annat så uppmanade lärarna eleverna att välja det språk de vill och inte tänka på vad föräldrarna har för kunskaper. All text finns på elevdatorerna så eleverna ska kunna lyssna och säga efter hemma. Idag har de fått hem en språkvalsblankett som ska fyllas i och lämnas till mig senast den 13 februari. Om någon skulle försvinna på vägen så får ni den även i elektronisk form.

GDE Error: Requested URL is invalid

På mattelektionerna har vi upptäckt att en del behöver repetera multiplikationstabellerna och jag vill rekommendera sidan math_trainer – multiplication https://www.mathsisfun.com/numbers/math-trainer-multiply.html .

I dag har eleverna fått veta att när det gäller skrivuppgifterna på de nationella proven i svenska v6 kommer de att skriva en berättande och en argumenterande text. För de som vill träna lite extra hemma på en argumenterande texts uppbyggnad finns på bloggens startsida exempel på hur dessa ska byggas upp.

Nu har läxhjälpen på måndagar kl 14.15 i vårt klassrum kommit igång och det är ett bra tillfälle för de som vill sitta i skolan och göra läxor. Ansvarig pedagog är Katarina Gunhammar.

I so är vi nu klara med undervisningen om hinduism & buddhism och det som återstår är ett test nästa vecka. Nästa vecka byter vi också so-ämne från religion till historia och vi kommer att fördjupa oss i Frihetstiden och Gustav III.  Måldokument finns här på bloggen.

Några elever har fått hem erbjudande om lovskola i engelska på sportlovet och vi ber er som fått detta att lämna tillbaka lappen ifylld antingen man tackar ja eller nej till erbjudandet.

Läxor mm vecka 5

Måndag 29/1
Reliogionsprov hinduism och buddhism
NO: s 50 – 53

Tisdag 30/1
Studiedag

Onsdag 31/1


Torsdag 1/2
Eng: Läs igenom uppgiften på stencilen ”The future”. Tänk igenom vad du ska skriva i din text och gör en planering t ex i en tankekarta. (Skriver gör vi här i skolan)

Fredag 2/2

Ma: Uppg 97-112 i Målgången

Det här inlägget postades i Läsåret 2017/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.