6a, Veckans info 230824

Första hela skolveckan är nu avklarad! Vissa dagar har vi ett lite tufft schema med flera långa lektioner och ibland även efter varandra utan paus emellan, men klassen är kämpar på otroligt bra och har klarat det fint så här långt!

Nu har alla haft sin första hemkunskapslektion med Albin eller vikarie Linnea och här nedan kan ni se mer information om arbetsområdet  “Privatekonomi och konsumtion” som klassen kommer att arbeta med framöver.

Download (DOCX, 28KB)

Albin tipsar även om följa bloggen https://vadblirdetformat.vibloggar.nu/ där han kontinuerligt lägger ut recept och annan matnyttig information.

I bild arbetar klassen med “Enpunktsperspektiv”. De har fått följande uppgift av Fanny:
Du ska rita en ”egen” stad. Du får fritt fantisera hur du vill att din nya stad kommer att se ut och även färgläggningen/skuggningen är helt upp till dig. TÄNK PÅ att det ska vara i rätt perspektiv allt ni ritar. Om man ”bara” följer youtubeklippet är det på E nivå, ju mer detaljer man själv lägger till i bilden (som går i rätt perspektiv) desto högre chans till ett högre betyg. Inlämning torsdag 21 september.

Under studiepasset (obligatoriskt) på tisdagar har eleverna chans att jobba ikapp och ta igen sådant som de missat eller inte hunnit med, samt göra läxor.  Utöver det erbjuds även läxhjälp på tisdagar och torsdagar. Läxhjälpen är inte obligatorisk, men rekommenderas varmt, då det är ett bra tillfälle att göra sina läxor med möjlighet till stöd av en lärare. Under läxhjälpstiden på torsdagar erbjuds även extra stöd i engelska vid behov och efter överenskommelse med undervisande lärare.

Under veckan som gått har eleverna fått fler läroböcker ska kläs med papper eller plast (matte, svenska, no-böcker). Inte en så populär aktivitet i de flesta hem, jag vet 🙂 En del har fått överta redan klädda böcker och då väljer man naturligtvis själv om man vill klä om dem eller inte.

Nästa vecka kommer jag att ta emot en lärarstudent från Linnéuniversitetet i Växjö. Han kommer att vara med i klassen på måndagar och tisdagar udda veckor framöver.

Måndagen den 4 september ska klassen simma på idrottslektionen. De cyklar gemensamt fram och tillbaka till simhallen, så de behöver alltså ha cyklar med sig den dagen. Om någon elev behöver låna cykel från skolan är det bra om ni meddelar detta så snart som möjligt. Det finns totalt tre stycken lånecyklar.

Läxor mm till vecka 35

Måndag 28/8
Idrott

Tisdag 29/8
Ma-  kopieringsunderlag 2a/3a (gör båda sidorna)
Franska – glosträning på datorn
Läxhjälp kl 13.50-14.50 (ej obligatorisk)

Onsdag 30/8
Sv – läsläxa “Spökskrivaren” s. 40-77 + frågorna i läsloggen
NO – begrepp i anteckningsboken (se kopia nedan)
Idrott

Torsdag 31/8
Läxhjälp kl 13.35-14.35 (ej obligatorisk)

Fredag 1/9
Tyska – ordlista kap 2

Kommande aktiviteter mm
4/9                Simning (cykel, hjälm, badkläder)
14/9              Skoljoggen
20/9             Besök av Makerbussen
Vecka 39      Skolfotografering
29/9              Studiedag
Vecka 44      Läslov
Vecka 45-49 Muntliga nationella prov i ma, sv, eng
21/11              Studiedag

 

Det här inlägget postades i 6a Veckans info. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *