6c, Veckans info 2023-08-25

Nu har vi kommit igång rejält med skolarbetet i de olika ämnena och det är kul att se den koncentration och vilja att lära sig eleverna har.

I hem- och konsumentkunskap är det första arbetsområdet privatekonomi och konsumtion och Albin har skrivit ihop ett dokument som eleverna fått innehållandes betygskriterierna, vad man förväntas kunna mm. Se nedan.

Download (DOCX, 28KB)

I bilden börjar eleverna med enpunktsperspektiv och de ska rita en ”egen” stad. De får fritt fantisera hur de vill att den nya staden samt färgläggningen/skuggningen ska se ut. Det är viktigt att det är rätt perspektiv på allt de ritar och inlämning är fredag 22 september. Till hjälp hur man kan rita finns två olika filmer (dock ska det vara inspiration och inget man ritar av, utan bilden ska göras till sin egen med egna detaljer osv):

Film: Utmaning
https://www.youtube.com/watch?v=FeUaC9cOjEg

Film: Grundläggande
https://www.youtube.com/watch?v=twcFW0RyOO8

Under studiepasset (obligatoriskt) på tisdagar har eleverna chans att jobba ikapp och ta igen sådant som de missat eller inte hunnit med, samt göra läxor.  Utöver det erbjuds även läxhjälp på tisdagar och torsdagar. Läxhjälpen är inte obligatorisk, men rekommenderas varmt, då det är ett bra tillfälle att göra sina läxor med möjlighet till stöd av en lärare. Under läxhjälpstiden på torsdagar erbjuds även extra stöd i engelska vid behov och efter överenskommelse med undervisande lärare.

På tisdag blir det dock inget vanligt studiepass utan då kommer läraren Patrik Rozijan, som tidigare arbetat i ett fängelse, och ger sin bild av hur det är att leva i en sådan miljö. Detta är en del i att vi i so jobbar med arbetsområde Lag och rätt. 

Download (DOCX, 126KB)

Måndagen den 4 september ska klassen simma på idrottslektionen. De cyklar gemensamt fram och tillbaka till simhallen, så de behöver alltså ha cyklar med sig den dagen. Om någon elev behöver låna cykel från skolan är det bra om ni meddelar detta så snart som möjligt.

Vecka 35
Måndag 28/8
Idrott

Tisdag 29/8
Inget studiepass
Läxhjälp

Onsdag 30/8
Idrott

Torsdag 31/8
Sv:
Läsa s 28-60 i Alex Dogboy och svara på läsloggsuppgifterna
Läxhjälp

Fredag 1/9
So
: Kunna förklara samt ge exempel på begreppen: lag, regel, norm, grundlagarna, brott
Fr: Glosor
Ty: Glosor

Kommande aktiviteter mm
4/9                Simning i Haganäs
14/9              Skoljoggen
22/9             Matteprov
22/9             Inlämning bilduppgift (enpunktsperspektiv)
17/10            Prov HKK grupp 1
24/10           Prov HKK grupp 2
Vecka 44      Läslov

 

Det här inlägget postades i 6c Veckans info, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *